شرکت حمل و نقل و باربری جهان پیمان بار

جدیدترین مقالات در حوزه حمل و نقل و باربری

شرکت حمل و نقل و باربری جهان پیمان بار

جدیدترین مقالات در حوزه حمل و نقل و باربری

انواع کامیون

انواع کامیون

یکی از ماشین‌آلاتی که با داشتن کاربرد زیاد، در جوامع کم‌رنگ دیده می‌شود و اهمیت چندانی برای آن قائل نیستند،کامیون‌ها هستند. تنوع کامیون بسیار زیاد بوده و این در حالی است که در کشورها به‌خصوص در کشور ما ایران از کارکردهای محدود آن استفاده می‌شود. بامطالعه این مقاله با انواع کامیون‌ها و کاربردهای آن آشنا خواهید شد و دید وسیعی نسبت به آن پیدا می‌کنید.

کامیون‌ها جزو ماشین‌آلات سنگینی هستند که عمده کار آن‌ها جابجایی و حمل بارهای سنگین می‌باشد. ازجمله اهمیت ویژه کامیون‌ها این است که به‌عنوان ماشین آتش‌نشانی نیز استفاده می‌شود.

تقسیم‌بندی کامیون‌ها

انواع کامیون بر اساس موارد مهم زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

  1. قدرت
  2. حجم میزان بار حمل شده
  3. نوع چرخ‌ها: چرخ‌ها معمولاً لاستیکی و زنجیری هستند.
  4. اتصال مخزن و تراکتور:  ممکن است شاسی یکپارچه، نیمه تریلر و تمام تریلر باشد.
  5. روش تخلیه: شامل تخلیه از عقب، تخلیه از زیر، تخلیه از پهلو، تخلیه از جلو است.
  6. قابلیت استفاده از شبکه راه‌ها:منظور جاده‌ای و خارج جاده‌ای است.

انواع کامیون

کامیون‌ها طبق تقسیم‌بندی که در بالا ذکر شد، دارای انواع گوناگونی هستند. باید به این نکته توجه داشت که این دسته از خودروهای سنگین، عموماً برای رانندگی نیاز به گواهینامه پایه‌یک دارند و رانندگان کامیون حتماً باید این گواهینامه را داشته باشند.همچنین اگر شما علاقه‌مند به شغل راننده کامیون هستید، می‌توانید برای مطالعه بیشتر به مقاله ویژگی یک راننده کامیون خوب چیست مراجعه کنید.

انواع کامیون بر اساس محور و وزن

  • کامیونت (خاور): این کامیون‌ها کوچک و کمی بزرگتر از وانت بوده و دارای دومحور و شش چرخ هستند که میزان بارگیری آن‌ها تا 3 تن است.
انواع کامیون

خاور اتاق بزرگ

 

  • تک: این کامیون‌ها با دو محور و شش چرخ که حداکثر مجاز به حمل ۱۰ تن بار هستند.
انواع کامیون

کامیون تک

 

  • جفت: این کامیون ها معمولاٌ دارای سه محور و ده چرخ هستند .که جفت‌های کمپرسی آن ۶×۴ است ولی باری‌ها اکثراً ۶×۲ بوده و می‌توانند تا ۱۵ تن بار را حمل کنند.
    ابعاد تریلی 10 چرخ

    ابعاد تریلی 10 چرخ

  • تریلی: در واقع یک نوع از کامیون ها تریلی نام دارد که دارای انواع مختلفی است. تریلی ها وسایل حمل و نقل و حمل بار هستند که برای باربری های سنگین استفاده می‌شود و تا چندین تن توان حمل بار را دارد .
ابعاد تریلی

ابعاد تریلی

  • هجده چرخ: تریلی‌ها کامیون‌های دو قسمتی هستند یعنی قسمت بارگیر آن‌ها (تریلر) با یک مفصل به کله وصل می‌شود، این دسته از کامیون‌ها برای بارهای حجیم و سنگین و همچنین برای کمپرسی و کفی استفاده می‌شود.
  • کمرشکن: کمرشکن هم زیرمجموعه‌ی تریلی است با این تفاوت که تریلر آن نسبتاً قوی‌تر از تریلی های دیگر است. این کامیون دارای حالتی خاص است که از آن برای ترابری بارهای سنگین‌تر و ماشین‌آلات راه‌سازی استفاده می‌شود.
  • 911: درواقع این کامیون در دسته‌ای بین خاور و تک‌ها قرار می‌گیرد و برگرفته از نام بنز ۹۱۱ است. البته این نوع بیشتر بین راننده‌ها و باربری‌ها مشهور است و نمی‌توان آن را یک دسته جدا به‌حساب آورد.

 

 

انواع کامیون بر اساس کاربری

  • کامیون اتاق‌دار: به کامیونی گفته می شود که حداکثر ارتفاع دیواره مقاوم اتاق بار آن از کف اتاق ۱٫۵ متر باشد و برای حمل میوه و تره‌بار, مواد غذایی, برنج, مصالح و … استفاده می‌شود .
  • کامیون کمپرسی:کامیون اتاق‌داری است که تخلیه بار آن به‌وسیله دستگاه کمپرس انجام می‌شود.
انواع کامیون

کامیون کمپرسی

  • کامیون لبه‌دار: به کامیونی گفته می شود که حداکثر ارتفاع دیواره مقاوم اتاق بار آن از کف اتاق ۸۰ سانتیمتر باشد.
  • کامیون تیغه‌دار: قسمت بار این کامیون به‌وسیله تیغه‌ای از طول به دو نیمه مساوی تقسیم‌شده است.
  • کامیون کفی:در این نوع کامیون قسمت بار آن دیواره ندارد و در بیشتر موارد برای حمل دستگاه‌های راه‌سازی و خودروهای سنگین استفاده می‌شود.
  • کامیون سقف‌دار یا مسقف: قسمت بار این کامیون به‌صورت محفظه سرپوشیده ساخته‌شده است.ابعاد خاور مسقف
      ابعاد خاور مسقف
  • کامیون یخچال‌دار:کامیون سقف داری است که در قسمت بار آن تجهیزات سردکننده وجود دارد.
  • کامیون تانکر: کامیون تانکر که به آن کامیون باری مخزنی هم گفته می‌شود،کامیونی است که قسمت بار آن به‌صورت مخزن بسته و برای حمل انواع مایعات ساخته‌شده است.

کامیون تانکر

  • کامیون بونکر:کامیونی که قسمت بار آن به‌صورت مخزن بسته و برای حمل انواع جامدات شکل‌پذیر مانند سیمان که در ساخت بتون کاربرد دارد، ساخته‌شده است.
  • کامیون مخلوط‌کن (میکسر): این نوع کامیون را حتماً در صنعت ساختمان‌سازی مشاهده کرده اید.کامیونی که قسمت بار آن به‌صورت مخزن بسته و دارای دستگاه مخلوط‌کن باشد. این نوع کامیون برای مخلوط و میکس کردن مواد تشکیل‌دهنده بتن و حمل آن به محل مصرف استفاده می‌شود و دارای یک مخزن گردان می‌باشد تا بتن برای رسیدن به مقصد سفت و خشک نشود.
انواع کامیون

کامیون میکسر

  • کامیونت:کامیونت‌ها به دو دسته خودروی ون باربری و لوری تقسیم می‌شوند که برای آشنایی بیشتر به تشریح هر یک می‌پردازیم:

۱- خودروی ون باربری: وسیله نقلیه موتوری جهت حمل بار است که اتاق راننده و اتاق بار به‌صورت دو محفظه جداگانه روی یک شاسی پیاده شده است که مجموع وزن و ظرفیت حمل بار ون باربری از ۳٫۵ تن تا کمتر از ۵ تن است.

۲- لوری: تفاوت لوری و ون باری در میزان حمل بار است. لوری می‌تواند بارهای ۵ تن تا کمتر از ۶ تن را حمل کند.

 

  • کشنده:وسیله نقلیه ایست که یدک یا نیمه یدک را به دنبال خود کشیده و به حرکت درمی‌آورد و برای حمل انواع کانتینر، کفی، کانکس و غیره استفاده می‌شود.
  • بوژی: بوژی که هزارچرخ و ارابه واگن هم نام دارد، نوعی تریلر دارای محورهای متناسب با میزان بار است و برای حمل بارهای بسیار سنگین به‌منظور کاهش فشار بار بر روی جاده، راه‌آهن و همچنین وسایل نقلیه بکار می‌رود.

در تصویر زیر به جزئیات ابعاد برخی از وسایل نقلیه باربری پرکاربرد که شامل توان حمل بار، ارتفاع از سطح زمین، ارتفاع کف تا لبه، عرض بارگیر و طول بارگیر آن که واحد اندازه گیری آن به متر است پرداخته شده است.

ابعاد کامیون

انواع کامیون|ابعاد کامیون

اتحادیه باربری

اتحادیه باربری

اتحادیه باربری 

امروزه در بسیاری از کشورهای جهان،اکثر صنف‌ها و مشاغل دارای اتحادیه هستند. درواقع اشخاص حقیقی و یا حقوقی عضو این اتحادیه‌ها ملزم به پیروی از استانداردها و دستورالعمل‌های رسمی این اتحادیه‌ها هستند.باربری هم از این قاعده مستثنی نیست.

اتحادیه صنف حمل‌ونقل کالای شهری تهران که به آن اتحادیه باربری و اتحادیه باربری تهران هم گفته می‌شود، نهاد رسمی است که در شهر تهران واقع‌شده و درواقع اتحادیه شرکت‌های اتوبار تهران است و طیف گسترده‌ای از شرکت‌های حمل‌ونقل و سایر مشاغل متحد صنعت حمل‌ونقل را تشکیل می‌دهد.

عنوان رسمی شرکت‌های باربری تهران ” اتحادیه صنف حمل‌ونقل بار سبک شهری و پیک موتوری ” است.

به این معنی که این اتحادیه صنفی مربوط به کلیه شرکت‌هایی است که درزمینهٔ پیک موتوری و حمل‌ونقل بار شهری (اسباب‌کشی و یا جابجایی حمل بار) در تهران فعالیت دارد.

عضویت در این اتحادیه‌ها اهمیت زیادی دارد. کلیه اعضا و شرکت‌هایی که دارای مجوز از این اتحادیه هستند، اعتبار دارند و تمامی فعالیت‌ها و نرخ‌های پایه آن‌ها زیر نظر این اتحادیه است.

شرکت‌هایی که شرایط لازم جهت عضویت در اتحادیه باربری را داشته باشند و جهت دریافت مجوزهای مربوط به این  اتحادیه  اقدام کنند، درنهایت برای آن‌ها پروانه کسب صادر می‌شود.

این مجوز که از طرف اتحادیه صنف حمل‌ونقل کالای شهری تهران صادر می‌شود و مشخصات فرد صاحب امتیاز شرکت اتوبار به همراه مشخصات دیگر (ازجمله شماره پروانه، تاریخ صدور، تاریخ انقضاء و…) نوشته شده است.

خدمات اتحادیه باربری

این اتحادیه به امور مختلفی می‌پردازد که مهم‌ترین این اقدامات به‌صورت زیر است:

  • تعیین دستورالعمل‌های جدید و قوانین مربوط درزمینهٔ های باربری در تهران
  • نظارت بر کلیه فعالیت‌ها و سیاست‌ها
  • رعایت مسائل ایمنی شرکت‌های اتوبار تهران
  • رعایت استانداردهای آموزش حمل‌ونقل جاده‌ای با قوانین بین‌المللی
  • حفظ حقوق و تأمین منافع اعضای اتحادیه باربری
  • تعیین نرخ و تعرفه‌های رسمی حمل بار
  • ارتقاء منافع حمل‌ونقل
حمل و نقل با ماشین باربری

حمل بار با ماشین باربری

البته باید گفت که این اتحادیه  پیگیر مسائل حقوقی افراد نیز هست. برای مثال اگر شخص حقیقی یا حقوقی مشتری یکی از شرکت‌های اتوبار و باربری تهران باشد و در زمان خدمات اسباب‌کشی (چه در مرحله بسته‌بندی لوازم  و چه هنگام حمل و جابجایی بار) به هر یک از وسایل و یا اثاثیه فرد خسارتی وارد شود، می‌تواند جهت ادعای خسارت به این اتحادیه مراجعه کند.

قانون اتحادیه

از مهم‌ترین مواردی که این اتحادیه جهت رفاه شهروندان همواره در نظر گرفته است، ایمنی وسایل، کالاها و لوازمی است که توسط شرکت‌های باربری جابجا می‌شوند. درواقع شرکت‌های اتوبار مسئول حفظ ایمنی وسایل و لوازم شما در طول مسیر حمل بار هستند، به همین جهت درصورتی‌که در طول مسیر حمل بار در تهران، هر یک از وسایل کوچک‌ترین آسیبی ببینند، در آن صورت شرکت ارائه‌دهنده خدمات حمل بار مسئول است و باید به مشتری خسارت پرداخت گردد.

 

بسته بندی بدون خسارت

بسته بندی صحیح بار بدون خسارت

قیمت‌ها و تعرفه‌ها

قیمت و تعرفه‌های پایه اتحادیه باربری جهت حمل‌ونقل کالای شهری تهران برای تمام شرکت‌های عضو این اتحادیه یکسان است و شرکت‌ها باید از تعرفه‌ها و قوانین این مجموعه تبعیت کنند.

قیمت‌ها با توجه به نوع خودروهای حمل بار (خاور، وانت‌بار، کامیون و…) و بر اساس مسافت طی شده و هزینه‌ی کارگر و خدمات اضافی که انجام می‌شود محاسبه می‌شود به‌طوری‌که هرچه حجم کار بیشتر باشد تعرفه‌ها بالاتر خواهد بود.

اتوبار تهران

امروزه حمل بار مانند گذشته نیست و از روش های مختلفی می توان حمل بار را انجام داد. درگذشته به علت نداشتن وسایل نقلیه، باربری و حمل بار توسط نیروهای انسانی و حیوانات انجام می‌شد که به‌مرور زمان، پیشرفت‌هایی درزمینهٔ علم مکانیک صورت گرفت.با گذشت زمان ما شاهد ابداع وسایل نقلیه مختلفی بودیم که بسیاری از آن‌ها برای مقاصد حمل و نقل و باربری ساخته‌شده بودند. تجهیزاتی مانندکشتی‌های باربری، هواپیماها، ماشین‌های باربری و … از این دسته وسایل نقلیه بودند که در آن زمان روانه بازار شدند.

اتوبار تهران

با ورود وسایل نقلیه به بازار حمل و نقل و باربری، اتوبار رونق گرفت و فراگیر شد. این واژه مخفف دو کلمه اتومبیل و باربری است که به‌وسیله اتومبیل امر حمل و نقل انجام می‌پذیرد و فعالیتش را با تعداد زیادی وسیله نقلیه در اندازه‌های متفاوت انجام می‌دهد . هر وسیله بسته به نوع و حجم بار و همچنین فاصله بین مبدأ تا مقصد دسته‌بندی می‌شوند.

هر اتوبار تعدادی نیرو مجرب و متخصص جذب می‌کند تا عمل بار زدن اسباب و اثاثیه و تخلیه آن‌ها در مقصد را به نحو احسن انجام دهد. اتوبار به دو بخش اتو و بار تقسیم‌بندی می‌شود که بخش اول به معنی اتومبیل و بخش دوم به معنی حمل و نقل و باربری است. اتوبار اصطلاحاً به شرکت‌های حمل بار زمینی نیز مربوط می‌شود.

اتوبار تهران

اتوبار تهران

تفاوت اتوبار و باربری

اتوبار به معنای حمل و نقل وسایل از راه زمینی است اما واژه باربری، معنا و کاربرد کامل‌تری دارد . در روش باربری علاوه بر راه های زمینی، از راه‌های دریایی و هوایی نیز  استفاده می‌کنند.

باربری‌ها درخواست حمل و نقل همه نوع بار را قبول می‌کنند و معمولاً بارها را در همه اندازه‌ها جابه‌جا می‌کند. یکی از شاخصه‌هایی که اتوبار و باربری را از یکدیگر متمایز می‌کند، امکان حمل بار بین‌شهری است و فقط باربری‌ها هستند که می‌توانند بارها رابین شهرها منتقل کنند و همچنین باربری مؤسسات حمل‌ونقلی هستند که زمینه فعالیتشان حمل خرده بار داخلی و دربستی است و همچنین  توانایی حمل بار را در هراندازه دارند.

برای اینکه بار را از یک استان خارج کنید، نیاز به بارنامه دولتی دارید که توسط شرکت باربری در همان استان صادر می‌گردد. وظیفه شرکت‌های اتوبار حمل و نقل اثاثیه منزل و اسباب‌کشی است و اجازه ندارند بارنامه شرکت‌های باربری را صادر کنند و این نوع بارنامه را از شرکت‌های باربری خریداری می‌کنند و پس از خرید بارنامه و اضافه کردن سود اتوبار، هزینه‌اش را از مشتری دریافت می‌کنند.

با توجه به این توضیحات اگر موفق شوید یک شرکت باربری باقابلیت مجوز صدور بارنامه دولتی را پیدا کنید، به‌صورت بسیار چشمگیری در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کرده‌اید!

دامنه فعالیت یکی از تفاوت‌های اتوبار و باربری است. اتوبار دامنه فعالیت کمتری نسبت به باربری دارد. اتوبار صرفاً می‌تواند اسباب و اثاثیه منزل یا محل کار را انتقال دهد درحالی‌که باربری به علت در اختیار داشتن تجهیزات پیشرفته‌تری نسبت به اتوبار قادر است هر نوع باری را جابه‌جا کند.

باربری می‌تواند از شن و ماسه تا مواد غذایی توسط ماشین‌های یخچال دار را جابه‌جا کند درحالی‌که اتوبار به علت نداشتن ماشین‌های یخچال دار، نمی‌تواند مواد غذایی را انتقال دهد.

مزایای اتوبار تهران

  • اتوبار تهران در نظر دارد برای دادن اطمینان خاطر به مشتریان، سرویس مشاوره به‌صورت تلفنی را فعال کند.
  • اتوبار تهران تلاش می‌کند برای بالا بردن کیفیت سرویس‌دهی، از بهترین روش‌های بسته‌بندی وسایل خانه بهره ببرد.
  • اتوبار تهران برای حفظ سلامت اثاثیه مشتریان، از کارتن‌های باکیفیت و مقاوم بهره می‌برد.
  • برای جلب اعتماد مشتری و افزایش تقاضا، اتوبار تهران از نیروهای متخصص و حرفه‌ای استفاده می‌کند.
  • اتوبار تهران ماشین‌های مختلفی دارند که با توجه به نوع مقصد و کاربردهای گوناگون از انواع خاصی بهره می‌برد.

معایب اتوبار تهران

اسباب‌کشی توسط شرکت‌های باربری مزایای زیادی دارد ولی در کنار آن باید به نکاتی توجه داشت که یکی از آن‌ها این است که با توجه به هزینه‌ای که دارد، مورد خوبی برای خانواده‌های کم‌درآمد نیست و یکی از معایب آن به شمار می‌رود.

در مواقعی خاص که اتوبار درخواست‌های زیادی دارد و حجم زیادی از مشتریان به آن‌ها مراجعه می‌کنند، شما دیگر نمی‌توانید طبق برنامه خود پیش بروید و باید یکی از برنامه‌های آنان را بپذیرید و درنتیجه باید برنامه‌تان را عوض کنید.

ممکن است درروند برنامه‌ریزی‌های شما دچار اختلال شود و علاوه بر این اگر یک اتوبار معتبر را انتخاب نکنید، ممکن است از شما کلاه‌برداری کنند و متضرر شوید و یکی دیگر از ضررهای اتوبار غیر معتبر، کارگرانی است که در حین کار تخصص و تجربه کافی را ندارند و این امکان هم وجود دارد که وسایل خانه شما آسیب ببینند. برای همین است که اکیداً توصیه می‌کنیم به اتو بارهای مجرب و مورد اعتماد مراجعه کنید.

دانلود مقالات به صورت pdfدانلود مقاله

باربری تهران شمال

اگر قصد حمل بار یا باربری از تهران به شمال کشور مانند مازندران را دارید، مسلم است که شرایط و نکات قابل‌توجه نسبت به باربری داخل شهر تهران متفاوت است و حتماً باید به الزامات این نوع حمل بار که در ادامه بیان‌شده توجه کنید.

 نکات باربری تهران شمال

  • در ابتدا باید به حجم بار خود توجه کنید و اگر قصد اسباب کشی را دارید، تاجای ممکن سعی کنید از وسایل اضافی برای حمل بار پرهیز کنید.
  • یکی دیگر از نکات مهم نوع ماشین حمل بار  است. دقت کنید متناسب با حجم و میزان بار خود از مجهزترین و بهترین وسیله برای سفرهای داخل جاده استفاده کنید تا اگر مشکلی پیش آمد راننده کامیون،خاور و هر وسیله حمل بار دیگر باتجربه کافی در این زمینه بتواند آن را حل کندتا سفری بی‌خطر داشته باشید و بار خود را سلامت به مقصد برسانید.برای اطلاع بیشتر در مورد ویژگی راننده کامیون می‌توانید این مقاله را مطالعه کنید.
  • مسئله مهم دیگری که باید موردتوجه قرار بگیرد بسته‌بندی و گذاشتن اسباب و وسایل در خودروی باربری است.شرکت جهان پیمان بار با بهترین و باتجربه ترین پرسنل خود جابجایی بار را به‌طور صحیح و ایمن انجام می دهند تا وسایل آسیب نبینند.
  • راننده باربری باید ضمن داشتن تسلط به جاده و اصول رانندگی در آن، بهترین مسیر را انتخاب کند.
  • شرایط آب و هوایی هم یکی از نکات مهم برای باربری تهران شمال است که باید قبل حمل بار زمان مناسب آن را انتخاب و وسایل ایمنی و تجهیزات لازم را در اختیار داشت. اگر این شرایط را مدنظر قرار ندهید و در روزهای بارانی و برفی باربری انجام شود به دلیل لغزنده بودن جاده ممکن است حوادث ناگواری رخ بدهد که برای هیچ‌کس خوشایند نیست.شهرک‌های صنعتی زیادی در مازندران وجود دارند که همین امر اهمیت حمل بار بین این شهرک‌های مازندران و تهران را چندین برابر می‌نماید.
  • جاده‌ها یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین مسئله برای حمل بار به شمار می‌آیند و همیشه خطرات خاص خود را دارند.خصوصاً جاده‌های شمال که همیشه شلوغ و پر رفت‌وآمد هستند و رانندگان ماشین‌های باربری باید حداکثر احتیاط لازم را در این زمینه داشته باشند.
باربری

باربری تهران شمال

جاده باربری تهران شمال

همان‌طور که گفته شد، حمل بار به شمال و سایر نقاط دیگر کشور نسبت به باربری در داخل تهران، دقت و حساسیت بیشتری را می‌طلبد.

برای باربری تهران شمال از سه جاده اصلی جاده چالوس، جاده فیروزکوه و جاده هراز می‌توان تردد کرد. هر یک از این جاده‌ها که قدمت بالایی دارند و از آن زمان تاکنون مرتب مورداستفاده مسافران و خودروهای باربری قرارگرفته‌اند.

 

باربری تهران شمال

جاده های باربری

جاده هراز:

 این جاده یکی مسیرهای اصلی باربری تهران مازندران است و بسیاری از شرکت‌ها و کارخانجات از طریق این مسیر اقدام به حمل بار می‌کنند. جالب است بدانید طول این جاده حدود 183 کیلومتر است و بین تهران و آمل قرارگرفته و کوتاه‌ترین مسیر بین این دو شهر می‌باشد.

 جاده فیروزکوه:

یکی از جاده‌های پرتردد تهران به مازندران است و معمولاً امنیت بیشتری نسبت به جاده هراز دارد. محل قرارگیری این جاده، در بین تهران و قائم‌شهر است. جاده فیروزکوه دارای طولی در حدود 247 کیلومتر است که جهت حمل بار و جابجایی کالا مورداستفاده قرار می‌گیرد.

جاده چالوس:

 یکی از زیباترین جاده‌های ایران است که از شهرستان کرج شروع‌شده و به چالوس در مازندران منتهی می‌شود ولی یک مشکلی که وجود دارد و همه را رنجیده‌خاطر می‌کند، وجود ترافیک سنگین در آن است. این جاده برای جابجایی مسافر و حمل بار به شهرهایی چالوس، نوشهر و نواحی اطراف آن‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد.

عوامل تأثیرگذار در باربری

به‌طور خلاصه عوامل تأثیرگذار در باربری تهران شمال عبارت‌اند از:

  • حجم وسایل حمل بار
  • نوع ماشین باربری موردنیاز
  • انتخاب جاده مناسب
  • شرایط آب‌وهوا
  • یک‌طرفه و یا دوطرفه بودن جاده
  • پیش‌بینی ترافیک مسیر
  • مجهز بودن در جاده

دانلود مقالات به صورت pdf دانلود مقاله

انواع کامیون

یکی از ماشین‌آلاتی که با داشتن کاربرد زیاد، در جوامع کم‌رنگ دیده می‌شود و اهمیت چندانی برای آن قائل نیستند،کامیون‌ها هستند. تنوع کامیون بسیار زیاد بوده و این در حالی است که در کشورها به‌خصوص در کشور ما ایران از کارکردهای محدود آن استفاده می‌شود. بامطالعه این مقاله با انواع کامیون‌ها و کاربردهای آن آشنا خواهید شد و دید وسیعی نسبت به آن پیدا می‌کنید.

کامیون‌ها جزو ماشین‌آلات سنگینی هستند که عمده کار آن‌ها جابجایی و حمل بارهای سنگین می‌باشد. ازجمله اهمیت ویژه کامیون‌ها این است که به‌عنوان ماشین آتش‌نشانی نیز استفاده می‌شود.

تقسیم‌بندی کامیون‌ها

انواع کامیون بر اساس موارد مهم زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

  1. قدرت
  2. حجم میزان بار حمل شده
  3. نوع چرخ‌ها: چرخ‌ها معمولاً لاستیکی و زنجیری هستند.
  4. اتصال مخزن و تراکتور:  ممکن است شاسی یکپارچه، نیمه تریلر و تمام تریلر باشد.
  5. روش تخلیه: شامل تخلیه از عقب، تخلیه از زیر، تخلیه از پهلو، تخلیه از جلو است.
  6. قابلیت استفاده از شبکه راه‌ها:منظور جاده‌ای و خارج جاده‌ای است.

انواع کامیون

کامیون‌ها طبق تقسیم‌بندی که در بالا ذکر شد، دارای انواع گوناگونی هستند. باید به این نکته توجه داشت که این دسته از خودروهای سنگین، عموماً برای رانندگی نیاز به گواهینامه پایه‌یک دارند و رانندگان کامیون حتماً باید این گواهینامه را داشته باشند.همچنین اگر شما علاقه‌مند به شغل راننده کامیون هستید، می‌توانید برای مطالعه بیشتر به مقاله ویژگی یک راننده کامیون خوب چیست مراجعه کنید.

انواع کامیون بر اساس محور و وزن

  • کامیونت (خاور): این کامیون‌ها کوچک و کمی بزرگتر از وانت بوده و دارای دومحور و شش چرخ هستند که میزان بارگیری آن‌ها تا 3 تن است.
انواع کامیون

خاور اتاق بزرگ

 

  • تک: این کامیون‌ها با دو محور و شش چرخ که حداکثر مجاز به حمل ۱۰ تن بار هستند.
انواع کامیون

کامیون تک

 

  • جفت: این کامیون ها معمولاٌ دارای سه محور و ده چرخ هستند .که جفت‌های کمپرسی آن ۶×۴ است ولی باری‌ها اکثراً ۶×۲ بوده و می‌توانند تا ۱۵ تن بار را حمل کنند.
    ابعاد تریلی 10 چرخ

    ابعاد تریلی 10 چرخ

  • تریلی: در واقع یک نوع از کامیون ها تریلی نام دارد که دارای انواع مختلفی است. تریلی ها وسایل حمل و نقل و حمل بار هستند که برای باربری های سنگین استفاده می‌شود و تا چندین تن توان حمل بار را دارد .
ابعاد تریلی

ابعاد تریلی

  • هجده چرخ: تریلی‌ها کامیون‌های دو قسمتی هستند یعنی قسمت بارگیر آن‌ها (تریلر) با یک مفصل به کله وصل می‌شود، این دسته از کامیون‌ها برای بارهای حجیم و سنگین و همچنین برای کمپرسی و کفی استفاده می‌شود.
  • کمرشکن: کمرشکن هم زیرمجموعه‌ی تریلی است با این تفاوت که تریلر آن نسبتاً قوی‌تر از تریلی های دیگر است. این کامیون دارای حالتی خاص است که از آن برای ترابری بارهای سنگین‌تر و ماشین‌آلات راه‌سازی استفاده می‌شود.
  • 911: درواقع این کامیون در دسته‌ای بین خاور و تک‌ها قرار می‌گیرد و برگرفته از نام بنز ۹۱۱ است. البته این نوع بیشتر بین راننده‌ها و باربری‌ها مشهور است و نمی‌توان آن را یک دسته جدا به‌حساب آورد.

 

 

انواع کامیون بر اساس کاربری

  • کامیون اتاق‌دار: به کامیونی گفته می شود که حداکثر ارتفاع دیواره مقاوم اتاق بار آن از کف اتاق ۱٫۵ متر باشد و برای حمل میوه و تره‌بار, مواد غذایی, برنج, مصالح و … استفاده می‌شود .
  • کامیون کمپرسی:کامیون اتاق‌داری است که تخلیه بار آن به‌وسیله دستگاه کمپرس انجام می‌شود.
انواع کامیون

کامیون کمپرسی

  • کامیون لبه‌دار: به کامیونی گفته می شود که حداکثر ارتفاع دیواره مقاوم اتاق بار آن از کف اتاق ۸۰ سانتیمتر باشد.
  • کامیون تیغه‌دار: قسمت بار این کامیون به‌وسیله تیغه‌ای از طول به دو نیمه مساوی تقسیم‌شده است.
  • کامیون کفی:در این نوع کامیون قسمت بار آن دیواره ندارد و در بیشتر موارد برای حمل دستگاه‌های راه‌سازی و خودروهای سنگین استفاده می‌شود.
  • کامیون سقف‌دار یا مسقف: قسمت بار این کامیون به‌صورت محفظه سرپوشیده ساخته‌شده است.ابعاد خاور مسقف
      ابعاد خاور مسقف
  • کامیون یخچال‌دار:کامیون سقف داری است که در قسمت بار آن تجهیزات سردکننده وجود دارد.
  • کامیون تانکر: کامیون تانکر که به آن کامیون باری مخزنی هم گفته می‌شود،کامیونی است که قسمت بار آن به‌صورت مخزن بسته و برای حمل انواع مایعات ساخته‌شده است.

کامیون تانکر

  • کامیون بونکر:کامیونی که قسمت بار آن به‌صورت مخزن بسته و برای حمل انواع جامدات شکل‌پذیر مانند سیمان که در ساخت بتون کاربرد دارد، ساخته‌شده است.
  • کامیون مخلوط‌کن (میکسر): این نوع کامیون را حتماً در صنعت ساختمان‌سازی مشاهده کرده اید.کامیونی که قسمت بار آن به‌صورت مخزن بسته و دارای دستگاه مخلوط‌کن باشد. این نوع کامیون برای مخلوط و میکس کردن مواد تشکیل‌دهنده بتن و حمل آن به محل مصرف استفاده می‌شود و دارای یک مخزن گردان می‌باشد تا بتن برای رسیدن به مقصد سفت و خشک نشود.
انواع کامیون

کامیون میکسر

  • کامیونت:کامیونت‌ها به دو دسته خودروی ون باربری و لوری تقسیم می‌شوند که برای آشنایی بیشتر به تشریح هر یک می‌پردازیم:

۱- خودروی ون باربری: وسیله نقلیه موتوری جهت حمل بار است که اتاق راننده و اتاق بار به‌صورت دو محفظه جداگانه روی یک شاسی پیاده شده است که مجموع وزن و ظرفیت حمل بار ون باربری از ۳٫۵ تن تا کمتر از ۵ تن است.

۲- لوری: تفاوت لوری و ون باری در میزان حمل بار است. لوری می‌تواند بارهای ۵ تن تا کمتر از ۶ تن را حمل کند.

 

  • کشنده:وسیله نقلیه ایست که یدک یا نیمه یدک را به دنبال خود کشیده و به حرکت درمی‌آورد و برای حمل انواع کانتینر، کفی، کانکس و غیره استفاده می‌شود.
  • بوژی: بوژی که هزارچرخ و ارابه واگن هم نام دارد، نوعی تریلر دارای محورهای متناسب با میزان بار است و برای حمل بارهای بسیار سنگین به‌منظور کاهش فشار بار بر روی جاده، راه‌آهن و همچنین وسایل نقلیه بکار می‌رود.

در تصویر زیر به جزئیات ابعاد برخی از وسایل نقلیه باربری پرکاربرد که شامل توان حمل بار، ارتفاع از سطح زمین، ارتفاع کف تا لبه، عرض بارگیر و طول بارگیر آن که واحد اندازه گیری آن به متر است پرداخته شده است.

ابعاد کامیون

انواع کامیون|ابعاد کامیون

دانلود مقالات به صورت pdf دانلود مقاله